Category Archives: Lajme

7
Prill
  Edhe shoferët janë heronj të vijës të parë të frontit gjatë COVID 19

  “Shoferët dhe punëdhënësit e tyre janë heronj të vërtetë të rrugës në këtë kohë dhe ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të siguruar që kontributi i tyre të njihet, siguria dhe jeta e tyre të garantohet” Umberto de Pretto (Sekretari i Përgjithshëm i IRU). Qeveria e Kosovës së bashku me institucionet tjera të cilat […]

  29
  Qershor
   Vlerësim i gjendjes së sigurisë rrugore kombëtare

   Kultura e të gjithë pjesëmarrësve në trafik dhe e shoferëve në veçanti padyshim se mund t’i zvogëlojë pasojat tragjike nga aksidentet rrugore. Kosova ka një humbje të drejtpërdrejtë të këtyre vlerave për shkak të aksidenteve të çdoditshme të trafikut rrugor. Siguria rrugore është edhe çështje e shëndetit publik, andaj ne duhet të mësojmë nga ky […]

   14
   Qershor
    Tempulli dhe FIM organizojnë tryezën “Vlerësimi i gjendjes së sigurisë rrugore nga perspektiva shkencore dhe akademike”

    Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike / Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Akademia Tempulli, organizojnë tryezën me temën “Vlerësimi i gjendjes së sigurisë rrugore nga perspektiva shkencore dhe akademike”. Tryeza do të mbahet të enjten me datë 17 Qershor, 2021 nga ora 10:00 deri në ora 12:00 në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Prishtinë. Tryeza e […]

    11
    Qershor
     Tempulli vazhdon marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin e Zagrebit

       Si rezultat i një bashkëpunimi shumë të suksesshëm për afro dy dekada, Tempulli dhe Universiteti i Zagrebit pajtohen për vazhdimin e bashkëpunimit. Marrëveshja e nënshkruar në mes të dy institucioneve të arsimit të lartë është një kornizë e përgjithshme e vazhdimit të bashkëpunimit në zhvillimin e programeve të studimit në përputhje me nevojat e […]

     21
     Maj
      Tempulli arrin marrëveshje bashkëpunimi me Byronë Kosovare e Sigurimit

      Në mëngjesin e sotëm te dy drejtoret z. Sami Mazreku nga Byroja Kosovare e Sigurimeve dhe Profesor Muhamed Krasniqi nga Akademia Tempulli nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim profesional në fushën e sigurimeve. Marrëveshja e bashkëpunimit mbulon fusha me interes te përbashkët në industrinë e sigurimeve me fokus ne ngritjen dhe fuqizimin e te punësuarve ne këtë […]

      5
      Maj
       Tempulli ka nënshkruar Marrëveshje bashkëpunimi me Universidad Autónoma de Baja (UABC) nga Kalifornia

       Takimet e filluara qysh në vitin e kaluar rezultuan të suksesshme pasi që tashmë është arritur të nënshkruhet marrëveshja në mes të dy institucioneve të arsimit të lartë, e cila siguron bashkëpunim ndërinstitucional ku studentët dhe stafi do të kanë mundësi të realizojnë aktivitete të përbashkëta studimore, hulumtime, shkëmbime akademike, etj. Marrëveshja është nënshkruar nga […]

       20
       Prill
        Nënshkruhet Marrëveshje e re e bashkëpunimit me Universitetin “Shën Klimenti i Ohrit“- nga Manastiri, Maqedonia Veriore 

        Prishtinë/Manastir,  Prill 20, 2021 Ky Memorandum është një kornizë e përgjithshme e bashkëpunimit të ardhshëm në mes të dyja institucioneve në zhvillimin e programeve të studimit në përputhje me nevojat e industrisë, bashkëpunim për kërkime të përbashkëta, zhvillimin e projekteve shkencore brenda programit Erasmus +, organizimin e punëtorive, tryezave të rrumbullakëta, konferencave dhe shkëmbimin  e […]

        21
        Janar
         Tempulli ne grupin teknik te EuroRAP në Kosovë

         Programi Evropian i Vlerësimit të Rrugëve (EuroRAP) në takimin e mbajtur me datë 21 janar 2021 në Bruksel, njoftoi për fillimin zyrtar të Planit Kombëtar të veprimit për sigurinë rrugore sipas rekomandimeve dhe politikave të Komisionit Evropian. Njëzet udhëheqës të programit kombëtar të “EuroRAP”, kanë botuar një raport me një sërë rekomandimesh konkrete për shtetet […]

         29
         Dhjetor
          Dr. Sc. Muhamed Krasniqi emërohet Ambasador i Organizatës Ndërkombëtare për Shëndet, Sport dhe Kinesiologji nga Amerika.

          Komiteti zgjedhor për ambasadorët inaugurues ndërkombëtarë i përbërë nga Presidenti, dy Nënkryetarë dhe Kryeshefi Ekzekutiv i IOHSK (Organizata Ndërkombëtare për Shëndet, Sport dhe Kinesiologji) në takimin e datës 29 dhjetor 2020 ka emëruar ambasadorët ndërkombëtar si përfaqësuesit më të lartë të IOHSK-së në arenën ndërkombëtare. IOHSK ka emëruar 9 ambasadorë ndërkombëtar nga shtetet si Kosova, […]

          19
          Nëntor
           Projekti i Tempullit për Lagjen Dardania në përfundim e sipër

           Projekti i punuar nga profesorët e Tempullit “Analizë preliminare e qarkullimit dhe mobilitetit në lagjen Dardania me rekomandime” në kryeqytet pothuajse është në fazën e fundit. Përveç parkingjeve, lagja Dardania po bëhet dhe me trotuare të reja, shtigje për këmbësorë dhe shteg për biçikleta krejt kjo duke ju falënderuar Komunës te Prishtinës, e cila është […]