Category Archives: Lajme

8
Dhjetor
  Ndërroi jetë Profesor Shkëlqim Zeqo

  Profesor Shkëlqim Zeqo (1942 – 2021) Sot në mëngjes morëm lajmin për ndarjen nga jeta e profesorit tonë të nderuar e të dashur Shkëlqim Zeqo. Ky lajm ishte tronditës për të gjithë kolegët e miqtë në Akademinë Tempulli me të cilët prof. Zeqo punoi tash dy dekada. Profesor Shkëlqim Zeqo do të mbahet mend si […]

  22
  Nëntor
   Ndizen qirinjtë në përkujtim të viktimave që kanë humbur jetën në aksidente trafiku

   Me moton e këtij viti Përkujto, Vepro, Mbështet, u shënua Dita Botërore e Përkujtimit të Viktimave të Trafikut Rrugor. Kosova edhe kësaj radhe ju bashkua të gjitha shteteve të globit për të nderuar viktimat e trafikut rrugor, me që rast, para Teatrit Kombëtar u mbajt aktiviteti përmbyllës, ku u ndezën qirinjtë në përkujtim të 99 […]

   19
   Nëntor
    Tryeza e diskutimit “Siguria e të rinjve në rrugë”

    Sot, më 19 nëntor, 2021, ora 10:00 në Akademinë Tempulli u mbajt tryeza e diskutimit me temën “Siguria e të rinjve në rrugë” në kuadër të aktiviteteve për Shënimin e Ditës Botërore të Përkujtimit të Viktimave në Aksidente në Trafikun Rrugor, e cila shënohet në të gjithë botën me datën 21 nëntor. Tryeza u hap […]

    19
    Nëntor
     Lansimi i aktiviteteve për shënimin e Ditës Botërore të Përkujtimit të viktimave

     Momente gjatë lansimit të aktiviteteve për shënimin e Ditës Botërore të Përkujtimit të viktimave në aksidente në trafikun rrugor. Aktiviteti i sotshëm u mbajt në fshatin Lebanë (Rruga për Podujevë). Aktivitetet e #WDoR2021 do të zgjasin 3 ditë sipas kalendarit të mëposhtëm dhe janë prezantuar edhe në kalendarin zyrtar të WDoR-së: ✓ 18 nëntor, 2021, […]

     18
     Nëntor
      Shënimi i Ditës Botërore të Përkujtimit të viktimave në aksidente në trafikun rrugor

      DITA BOTËRORE E PËRKUJTIMIT TË VIKTIMAVE NË AKSIDENTE NË TRAFIKUN RRUGOR, 18-21 nëntor, 2021 Asociacioni Kosovar i Motorizimit AMRKS si anëtare e FEVR-it së bashku me Tempullin, Institutin për siguri rrugore dhe hulumtime në transport, Policinë e Kosovës dhe Ministrinë e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës nga data 18 deri më 21 nëntor do të […]

      16
      Nëntor
       Akademia Tempulli dhe Universiteti Nëna Terezë në Shkup, nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi
       Drejtori i Akademisë Tempulli Prof. Dr. Muhamed Krasniqin sot u prit nga Rektori i Universitetit “Nënë Tereza” në Shkup Prof. Dr. Aziz Pollozhani me të cilin nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi në fushën e arsimit të lartë dhe kërkimit shkencor. Në bazë të kësaj marrëveshjeje dy institucionet ranë dakord për të shkëmbyer personelin akademik për procesin mësimor, realizimin [...]
       26
       Tetor
        Tempulli nënshkruan marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Politeknik të Tiranës

        Bashkëpunimi i filluar qysh para 20 viteve në mes të Universitetit Politeknik të Tiranës (UPT) dhe Akademisë Tempulli, tashmë është formalizuar me nënshkrimin e marrëveshjes kornizë në mes të dyja institucioneve të arsimit të lartë. Kjo marrëveshje përveç vizitave dhe shkëmbimit të studentëve dhe stafit mësimor/administrativ, parasheh edhe shkëmbimin e materialeve dhe publikimeve shkencore si […]

        18
        Tetor
         KShC dhe AKA vizituan Tempullin

         Sot, menaxhmenti i Tempullit së bashku me bashkëpunëtorë pritën në vizitë pune Kryetaren e Këshillit Shtetëror të Cilësisë (KShC), Profesoreshën Hasnije Ilazi dhe Drejtorin nga Agjencia e Kosovës për Akreditim (AKA) z. Naim Gashi. Takimi i sotëm edhe pse me karakter njohës dhe informues ishte mjaftë i rëndësishëm për të bashkëbiseduar lidhur zhvillimet e reja […]

         15
         Tetor
          Ditë informuese për studentët e rinj

          Fillimisht, Ju falënderojmë që keni zgjedhur Akademinë Tempulli për të bërë rrugëtimin tuaj më të rëndësishëm të jetës, atë të pajisjes me dije dhe shkathtësi për tu përballur me sfidat, që pasojnë pas studimeve. Në kuadër të fillimit të vitit akademik, ju njoftojmë se do të mbahen ditët informuese sipas orarit: Studentët Bachelor, 19.10.2021, ora […]

          12
          Tetor
           Drejt epokës digjitale – teknologji, inovacion dhe edukim

           Krahas investimeve në rrafshin softuerikë, këto ditë janë bërë investime shtesë edhe në pajisjet laboratorike të teknologjisë informative, të cilat përveç sigurisë garantojnë edhe cilësi të lartë në ofrimin e shërbimeve. Infrastruktura e re teknologjike është dizajnuar dhe është ngritur në përputhje me programet e studimit, duke ju mundësuar studentëve nxënshmëri të lartë dhe efikasitet […]