Category Archives: Lajme

21
Maj
  Studentët e Tempullit vizitojnë Portin më të madh detar në Shqipëri

          Durrës, 21 Maj 2022 Porti i Durrësit si porti më i madh në Shqipëri dhe ndër më të mëdhenjtë në detin Adriatik dhe Jon, është një nyje shumë të rëndësishme për tregun ndërkombëtar dhe është partner me Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës. Pas vizitës në Universitetin “Aleksandër Moisiu” studentët të shoqëruar […]

  20
  Maj
   Studentët e Tempullit takohen me studentët e Universitetit “Aleksandër Moisiu” në Durrës
   Durrës, 20 Maj 2022 Kjo ishte vizita e dytë studimore e realizuar në Universitetin “Aleksandër Moisiu” UAMD në Durrës. Studentët, kursantët dhe profesorët e Tempullit u takua me Profesorin Osman Metalla, Dekan i Fakultetit të Studimeve Profesionale dhe profesor në Departamentin e Shkencave Inxhinierike dhe Detarisë, profesor Vladimir Kasemi, pedagog në Universitetin Politeknik të Tiranës  si dhe Kapitenin Shpëtim Pupa, [...]
   20
   Maj
    Akademia e Sigurisë në Tiranë takon studentët dhe profesorët e Tempullit

          Tiranë, 20 Maj 2022   Në kuadër të vizitës studimore në Shqipëri, studentët dhe kursantët e Tempullit së bashku me profesorët e tyre, u pritën në takim nga Menaxhmenti i lartë i Akademisë së Sigurisë së Shqipërisë. Gjatë vizitës në Akademi studentët dhe profesorët nga Kosova fillimisht u pritën nga krye komisari Msc. Lavdim […]

    18
    Maj
     Takim i Komitetit të programeve

     Me datë 18.05.2022, Komiteti i programeve të Akademisë Tempulli ka mbajtur takim me stafin akademik dhe përfaqësuesit e studentëve, anëtar të këtij komiteti. Në këtë takim u diskutuan 4 pika të rëndësishme që kanë të bëjnë me procesin e mbarëvajtjes së mësimit  në Akademi, më konkretisht u diskutua për: Vijueshmërinë e studentëve Kalueshmërinë e studentëve […]

     17
     Maj
      Vizitë studimore në Universitetin Topkapi, Stamboll

       Nga data 09 – 13 Maj 2022, një delegacion i Tempullit në përbërje të Dr. Sc. Muhamed Krasniqi – Drejtor, Dr. Sc. Mevlan Bixhaku Profesor, MSc. Adem Selmani Profesor, dhe Granit Hasimi Koordinator i Qendrës së Trajnimeve, realizuan  një vizitë në Universitetin Topkapi në Stamboll të Turqisë, në kuadër të programit Erasmus +, për shkëmbim […]

      1
      Maj
       Humaniteti me vepra konkrete

         Humaniteti me vepra konkrete. Parlamenti Studentor i Tempullit edhe sivjet sikurse viteve tjera ka siguruar pako ushqimore dhe artikuj tjerë higjenikë për familjet në nevojë. Aksionit të studentëve të studimeve Bachelor dhe Master ju bashkuan edhe qytetarë tjerë. Një falenderim i dedikohet Pranverës, Albertit dhe Yllzonit, të cilët për disa ditë u angazhuan në […]

       28
       Prill
        Tempulli me marrëveshje të re bashkëpunimi me Universitetin La Sapienza nga Italia

        Drejtori i Tempullit Profesor Muhamed Krasniqi në kuadër të zgjerimit te bashkëpunimit ndërkombëtar, ka nënshkruar Marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin La Sapienza të Romës – Itali, respektivisht me Drejtorin e Qendrës për hulumtime, transport dhe logjistik, Profesor Gaetano Fusco.   Përmes këtij memorandumi synohet bashkëpunimi në fusha me interes të përbashkët për të dyja institucionet, me theks […]

        25
        Mars
         Tempulli përfitues i grantit nga Fondi i Sfidave për Kosovën

           Prishtinë, 25 Mars 2022 Përmes një ceremonie të rastit është bërë ndarja solemne e grantit të cilat janë vlerësuar për financimin. Profesori Muhamed Krasniqi, drejtor i Akademisë Tempulli së bashku me bashkëpunëtor ishte i pranishëm në eventin e sotëm dhe arriti të zhvilloj disa takime me prijësit dhe përfaqësuesit e institucioneve që mundësuan dhe […]

         25
         Mars
          Menaxhmenti i lartë i Tempullit takon disa nga bartësit e programeve studimore

            Me qëllim të mbarëvajtjes së procesit mësimor në semestrin veror, sot është mbajtur takimi i radhës në mes të menaxhmentit të lartë dhe disa nga bartësit e programeve studimore. Gjatë takimit është diskutuar rreth përgatitjes për organizimin dhe emërimin e përbërjeve të reja në të gjitha strukturat e Tempullit. Aktivitetet për rritjen dhe sigurimin […]

          22
          Shkurt
           Tempulli akreditohet për Modulin profesional ECO NGASJA

           Prishtinë, 22.02.2022 Këshilli Drejtues (KD) i Autoritetit Kombëtar të Kualifikimeve (AKK), në mbledhjen e datës 22.02.2022 ka akredituar Akademinë Tempulli për Modulin “ECO Ngasja”. Ku akreditim dhe validim i këtij moduli është në kuadër të ri-akreditimit të Kualifikimit kombëtar profesional “Instruktor i shoferëve”. ECO ngasja tashmë do të ofrohet edhe në Kosovë nga Tempulli, si […]