San Bernardino, Kaliforni Tempulli merr pjesë në Konferencën shkencore ndërkombëtare

15
Tetor
  San Bernardino, Kaliforni Tempulli merr pjesë në Konferencën shkencore ndërkombëtare

  Me datat 15 dhe 16 tetor 2020 nga Organizata Ndërkombëtare për Shëndet, Sport dhe Kinesiologji IOHSK 2020 është mbajtur një konferencë shkencore ku morën pjesë 600 pjesëmarrës nga 46 shtete të botës. Krahas tyre morën pjesë edhe profesorët e Tempullit. Pjesëmarrja e profesorëve nga Kosova është mundësuar pas anëtarësimit të Kosovës në këtë organizatë ndërkombëtare. […]

  2
  Nëntor
   Mbahet mbledhja e Komisionit për Hartimin e Planit Strategjik të Akademisë

   U mbajt mbledhja e Komisionit për Hartimin e Planit Strategjik të Akademisë. Ky takim u hap nga Drejtori i Akademisë Dr.Sc.Muhamed Krasniqit. Drejtori i Akademisë Z.Krasniqi para anëtarëve prezantoi rëndësinë e përcaktimit të vizionit misionit dhe  objektivave strategjike të Akademisë dhe kërkoj nga anëtarët që të japin propozime për përcaktimin e vizionit të Akademisë. Të  […]

   6
   Nëntor
    Për të gjashtën herë radhazi WDoR edhe në Kosovë

    Përfunduam serinë e takimeve të punës te iniciuara nga Profesori Muhamed Krasniqi, në kuadër të përgatitjeve të aktiviteteve në shënimin e Ditës Botërore për Përkujtimin e Viktimave në trafikun rrugor. Kaluan 25 vite nga dita kushtuar kujtimit të viktimave të trafikut rrugor, ku edhe filloi të vëzhgohej ndërkombëtarisht, për dhjetë vitet e para nga Federata […]

    9
    Nëntor
     Shpalosen aktivitetet javore për shënimin e “Ditës Botërore për përkujtimin e viktimave në trafikun rrugor”

     Ministri i Infrastrukturës, z. Arban Abrashi, së bashku me z. Jeton Rexhepi, Drejtor i Divizionit të Komunikacionit Rrugor në Policinë e Kosovës dhe Profesorin Muhamed Krasniqi, drejtor i Tempullit shpalosën para mediave aktivitetet javore në shënimin e “Ditës Botërore për përkujtimin e viktimave në trafikun rrugor”. “Ne po fillojmë fushatën një javore që ka të […]

     19
     Nëntor
      Projekti i Tempullit për Lagjen Dardania në përfundim e sipër

      Projekti i punuar nga profesorët e Tempullit “Analizë preliminare e qarkullimit dhe mobilitetit në lagjen Dardania me rekomandime” në kryeqytet pothuajse është në fazën e fundit. Përveç parkingjeve, lagja Dardania po bëhet dhe me trotuare të reja, shtigje për këmbësorë dhe shteg për biçikleta krejt kjo duke ju falënderuar Komunës te Prishtinës, e cila është […]

      29
      Dhjetor
       Dr. Sc. Muhamed Krasniqi emërohet Ambasador i Organizatës Ndërkombëtare për Shëndet, Sport dhe Kinesiologji nga Amerika.

       Komiteti zgjedhor për ambasadorët inaugurues ndërkombëtarë i përbërë nga Presidenti, dy Nënkryetarë dhe Kryeshefi Ekzekutiv i IOHSK (Organizata Ndërkombëtare për Shëndet, Sport dhe Kinesiologji) në takimin e datës 29 dhjetor 2020 ka emëruar ambasadorët ndërkombëtar si përfaqësuesit më të lartë të IOHSK-së në arenën ndërkombëtare. IOHSK ka emëruar 9 ambasadorë ndërkombëtar nga shtetet si Kosova, […]

       21
       Janar
        Tempulli ne grupin teknik te EuroRAP në Kosovë

        Programi Evropian i Vlerësimit të Rrugëve (EuroRAP) në takimin e mbajtur me datë 21 janar 2021 në Bruksel, njoftoi për fillimin zyrtar të Planit Kombëtar të veprimit për sigurinë rrugore sipas rekomandimeve dhe politikave të Komisionit Evropian. Njëzet udhëheqës të programit kombëtar të “EuroRAP”, kanë botuar një raport me një sërë rekomandimesh konkrete për shtetet […]

        20
        Prill
         Nënshkruhet Marrëveshje e re e bashkëpunimit me Universitetin “Shën Klimenti i Ohrit“- nga Manastiri, Maqedonia Veriore 

         Prishtinë/Manastir,  Prill 20, 2021 Ky Memorandum është një kornizë e përgjithshme e bashkëpunimit të ardhshëm në mes të dyja institucioneve në zhvillimin e programeve të studimit në përputhje me nevojat e industrisë, bashkëpunim për kërkime të përbashkëta, zhvillimin e projekteve shkencore brenda programit Erasmus +, organizimin e punëtorive, tryezave të rrumbullakëta, konferencave dhe shkëmbimin  e […]

         5
         Maj
          Tempulli ka nënshkruar Marrëveshje bashkëpunimi me Universidad Autónoma de Baja (UABC) nga Kalifornia

          Takimet e filluara qysh në vitin e kaluar rezultuan të suksesshme pasi që tashmë është arritur të nënshkruhet marrëveshja në mes të dy institucioneve të arsimit të lartë, e cila siguron bashkëpunim ndërinstitucional ku studentët dhe stafi do të kanë mundësi të realizojnë aktivitete të përbashkëta studimore, hulumtime, shkëmbime akademike, etj. Marrëveshja është nënshkruar nga […]

          21
          Maj
           Tempulli arrin marrëveshje bashkëpunimi me Byronë Kosovare e Sigurimit

           Në mëngjesin e sotëm te dy drejtoret z. Sami Mazreku nga Byroja Kosovare e Sigurimeve dhe Profesor Muhamed Krasniqi nga Akademia Tempulli nënshkruan marrëveshje për bashkëpunim profesional në fushën e sigurimeve. Marrëveshja e bashkëpunimit mbulon fusha me interes te përbashkët në industrinë e sigurimeve me fokus ne ngritjen dhe fuqizimin e te punësuarve ne këtë […]