Tempulli vazhdon marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin e Zagrebit

11
Qershor
  Tempulli vazhdon marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin e Zagrebit

    Si rezultat i një bashkëpunimi shumë të suksesshëm për afro dy dekada, Tempulli dhe Universiteti i Zagrebit pajtohen për vazhdimin e bashkëpunimit. Marrëveshja e nënshkruar në mes të dy institucioneve të arsimit të lartë është një kornizë e përgjithshme e vazhdimit të bashkëpunimit në zhvillimin e programeve të studimit në përputhje me nevojat e […]

  14
  Qershor
   Tempulli dhe FIM organizojnë tryezën “Vlerësimi i gjendjes së sigurisë rrugore nga perspektiva shkencore dhe akademike”

   Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike / Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina” dhe Akademia Tempulli, organizojnë tryezën me temën “Vlerësimi i gjendjes së sigurisë rrugore nga perspektiva shkencore dhe akademike”. Tryeza do të mbahet të enjten me datë 17 Qershor, 2021 nga ora 10:00 deri në ora 12:00 në Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike në Prishtinë. Tryeza e […]

   29
   Qershor
    Vlerësim i gjendjes së sigurisë rrugore kombëtare

    Kultura e të gjithë pjesëmarrësve në trafik dhe e shoferëve në veçanti padyshim se mund t’i zvogëlojë pasojat tragjike nga aksidentet rrugore. Kosova ka një humbje të drejtpërdrejtë të këtyre vlerave për shkak të aksidenteve të çdoditshme të trafikut rrugor. Siguria rrugore është edhe çështje e shëndetit publik, andaj ne duhet të mësojmë nga ky […]

    7
    Prill
     Edhe shoferët janë heronj të vijës të parë të frontit gjatë COVID 19

     “Shoferët dhe punëdhënësit e tyre janë heronj të vërtetë të rrugës në këtë kohë dhe ne po bëjmë gjithçka që mundemi për të siguruar që kontributi i tyre të njihet, siguria dhe jeta e tyre të garantohet” Umberto de Pretto (Sekretari i Përgjithshëm i IRU). Qeveria e Kosovës së bashku me institucionet tjera të cilat […]

     5
     Korrik
      Më shumë mbikëqyrje për shoferët e rinj

      Humbja e çdo jete në çfarëdo rrethane është shumë e dhembshme, por humbja e dy familjeve me të gjithë anëtarët është shumëfish më e dhembshme. Kjo nuk është hera e parë që humbin jetën komplet familja si pasojë e aksidenteve në trafik. Ende është i freskët në kujtesën tonë rasti i aksidentit të rëndë në […]

      13
      Korrik
       Mundësi të reja për nxitjen e shkëmbimeve dhe promovimin e punës shkencore të studentëve dhe stafit akademik të Tempullit

                   Prishtinë, 13 Korrik, 2021 Me qëllim të thellimit të bashkëpunimit në mes të Bibliotekës Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani” dhe Akademisë Tempulli është nënshkruar marrëveshja e bashkëpunimit, e cila do ti hap rrugë nxitjes të mëtutjeshme të shkëmbimeve të shumanshme në funksion të zhvillimit të ndër-institucional.   Përmes kësaj […]

       15
       Korrik
        Tempulli dhe ABEK arrijnë marrëveshje bashkëpunimi 

        Me qëllim te krijimit të rritjes së mundësive shtesë për hulumtim dhe shkencë për nevojat e studentëve dhe personelit mësimdhënës, Tempulli ka arritur marrëveshje bashkëpunimi me Asociacionin e Bibliotekave Elektronike të Kosovës. Kjo marrëveshje mundëson shfrytëzimin e burimeve dhe materialeve elektronike të nevojshme për përdoruesit e Tempullit. Gjatë takimit me rastin e nënshkrimit te kësaj […]

        19
        Korrik
         Tempulli është riakredituar!

         Tempulli ka kaluar me sukses procesin e akreditimit Institucional për tri vitet e ardhshme! Në mbledhjen e 87-të të Komisionit Shtetëror të Cilësisë (KSHC), të mbajtur më datë 07.07.2021 është riakredituar institucionalisht edhe Tempulli për periudhe 3 vjeçare, 1 tetor 2021 – 30 shtator 2024 (Vendimi institucional i Akademise Tempulli, 2021) Tempulli është institucioni i […]

         27
         Korrik
          Tempulli pranon telegram ngushëllimi nga Universiteti i Zagrebit lidhur me viktimat kosovare në aksidentin e trafikut në Kroaci

          Drejtori i Tempullit, Dr.Sc. Muhamed Krasniqi ka pranuar telegram ngushëllimi nga Prodekani për Shkencë dhe Bashkëpunim të Jashtëm në Universitetit Teknik të Zagrebit, nga Dok. Dr. Sc Marko Šoštarić. Në telegram, Prodekani Dok. Dr. Sc Marko Šoštarić i ka shprehur Drejtorit të Tempullit ngushëllimet më të sinqerta për tragjedinë e trafikut në autostradë në Republikën […]

          31
          Gusht
           Akademia TEMPULLI dhe VllesaPagesa nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

           Studentët e Tempullit tani do ta kenë më të lehtë realizimin e pagesave për studime dhe trajnime, duke ju mundësuar atyre që pagesat t’i bëjnë në të gjitha degët e VllesaPagesa si dhe online përmes Aplikacionit VllesaWallet. Kjo marrëveshje mundëson realizimin e pagesave edhe përmes aplikacionit VllesaWallet të qasshëm në PlayStore apo AppStore. Tempulli si […]