Home

Vazhdon mobiliteti i stafit akademik dhe studentëve me Universitetin Teknik të Dresden-it

 

Prishtinë, 30 Qershor 2018

Vitin e kaluar Kolegji “Tempulli” nënshkrojë Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Teknik të Dresdenit, e cila si fokus kryesor ka mobilitetin e stafit akademik dhe studentëve në mes të dy institucioneve.

Përvec vizitës studimore që zhvilluan një grup i profesorëve të Kolegjit “Tempulli”, në pranverën e këtij viti, në pranverën e këtij viti studenti Liridon Vranovci ka udhëtuar drejt Dresden-it për të ndjekur një semestër në institucionin partner.

Kurse, këtë javë z. Christopher Beyer-student në fushën e transportit ka arritur në Prishtinë për të qëndruar për disa muaj dhe gjatë kësaj periudhe përveç përfshirjes së tij në Kolegjin “Tempulli” do të zhvillojë edhe një hulumtim që lidhet me fushën e transportit hekurudhor në Kosovë.

Vlen të theksohet se gjatë gjithë javës së ardhshme një grup i profesorëve të Kolegjit Tempulli edhe këtë vit do të zhvillojë vizitë studimore në Universitetin Teknik të Dresdenit.