Home

Kolegji Tempulli merr pjesë në Sesionin e 78 të UNECE

Gjenevë, 25-29 Mars 2019

Kolegji Tempulli ka marr pjesë në Sesionin e 78-të të Komisionit Ekonomik të Kombeve të Bashkuara për Evropën (UNECE), i cili është mbajtur nga data 25-29 Mars 2019 në Gjenevë. UNECE është një nga pesë komisionet rajonale të Kombeve të Bashkuara.

Në këtë sesion janë bërë bashkë ekspertët e çështjes të sigurisë rrugore dhe delegate nga shumë shtete të botës. Përfaqësuesit e institucioneve nga mbarë bota prezantuan aspekte të lidhura me sigurinë rrugore dhe aksidentet duke sjellë përvojat nga vendet e tyre dhe diskutuan për rishikimin dhe plotësimin e Konventave ndërkombëtare në trafikun dhe transpotin rrugor.

Punimet nje javore në kuadër të Sesionit të 78-të të UNECE-s, janë një mundësi e mirë për Kolegjin Tempulli për të ndarë përvojat e shumë shteteve pjesëmarrëse në zbatimin e parimeve të sigurisë rrugore dhe sfidat që ende e pengojnë arritjen e plotë të objektivave për një lëvizje të sigurt në rrugë.